Det kan opleves som en ensom rejse at finde rundt i tilbud fra gynækologer, bøger om naturmedicin og motionsguruer og ingen spejling i omgivelserne, fordi ens mor sprang perioden over med hormontilskud  eller ens veninder ser ud til at klare det let. 

Overgangsalderen er et tabu i vores kultur, højst kan lidt selvironi komme på tale i stil med: "Kan man få åbnet et vindue her – og det skal være NU!" 

Slap af – det er bare en overgang

Smag lidt på ordet: o-v-e-r-g-a-n-g-s-a-l-d-e-r; i ordet ligger også det løfte, at det er en overgang. Så med lidt galgenhumor, kan vi jo bare sige: Slap dog af, det er bare en overgang. 

Men en overgang til hvad? Det er det STORE spørgsmål. 

Måske stemmer dine forestillinger om, hvor du burde være i tilværelsen lige nu ikke overens med virkeligheden. Måske synes du, at ydre omstændigheder bestemmer over din hverdag – og at det ikke går som ’planlagt. 

Men har der overhovedet været en plan eller er det  ’de andres’ planer, der har taget over? Mange kvinder er rigtig gode til at få hverdagen til at hænge sammen for alle andre end dem selv. Men der kan komme en dag, hvor man må indrømme for sig selv, at der var noget, man glemte på vejen. 

Var det så det?

Ja, beklager, men det var det, med mindre du tager dig selv så alvorligt, at du finder ud af, hvad det i virkeligheden er, du ønsker dig af tilværelsen i og omkring overgangen. 

Overgangsalderen handler også om at turde se sit liv i øjnene og handle på det, så man ikke bare ser AFSLUTNINGER, men også gode BEGYNDELSER og nye MULIGHEDER.